Ciorba a la grec cu carne de porc

de babi5 in Ciorbe, 22 Noi 2014 | 8163 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult si rasfoind prin retetar am zis sa o pun in aplicatie,deci reteta am preluat-o din retetarul destinat restaurantelor si cantinelor si este editat in anul 1982, am respectat intru totul si gramajul si ingredientele , si nu poate fi decit foarte buna.O recomand cu mare drag

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc fara os( pulpa)
  • 200 gr morcov
  • 200 gr.patrunjel si pastarnac
  • 200 gr telina
  • 200 gr ceapa
  • 200 gr smintina sau 400 gr iaurt( eu am folosit iaurt)
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 gr lamie sau 5 gr. Sare lamie
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita vegeta (am adaugat eu)
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec cu carne de porc:

Radacinoasele se curata se spala si  se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se  pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind ceapa devine sticloasa adaugam carnea si lasam 10 minute sa se caleasca impreuna.

Apoi punem 3 l apa fierbinte adaugam  sare , piper , vegeta  si foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.

Cind carnea este fiarta  pe trei sferturi adaugam orezul bine spalat in prealabil si lasam 10 minute sa fiarba,Intre timp punem iaurtul intr-un castron adaugam galbenusurile de la oua si faina,  amestecam bine, punem si mararul tocat

Din supa fierbinte luam doua polonice si punem peste iaurt, amestecam bine si punem in ciorba si mai lasam 10 minute sa fiarba.

Adaugam sucul de lamie si mai potrivim de sare daca este cazul. Este o ciorbita foarte , foate buna o recomand cu drag si sa va fie de folos

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste calda, se prezinta in supiere, boluri sau cani

2

Un ardei iute proaspat sau murat este binevenit pentru iubitori

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc a la grec